tisdag 31 juli 2012

Syrliga bär i söta desserter


Finns det något godare än att blanda syrligt och sött? ja, det skulle vara att blanda sött och salt förstås...
Alla sådana där smakbrytningar är fantastiska tycker jag.
Söta desserter som också har ngt syrligt i sig blir fantastiska.  


Chokladkaka med röda vinbär
16 bitar
En riktigt stor och söt kaka! Därför passar de syrliga vinbären utmärkt till. Toppa med blandade bär.

200 gr smör
5 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3 dl röda vinbär
5 dl blandade bär

1.     Sätt ugnen på 175 gr.
2.     Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret. Vispa ner ägg, mjöl och kakao.
3.     Blanda ner vinbären i smeten.
4.     Häll smeten i en smörad form. Baka i ugn i 30-40 minuter beroende på hur tunn kakan är.
5.     Låt svalna något. Dekorera med blandade bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar