måndag 30 juli 2012

Saftig kaka med mynta




Äppelkaka med mynta
16 bitar
En riktigt saftig kaka som håller sig lika god i flera dagar.

150 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal av
1 kruka mynta, hackad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen, rivna
Frosting
75 gr smör
5 dl florsocker
3 msk koncentrerad äppeldricka


1.     Sätt ugnen på 175 gr.
2.     Smält smöret. Vispa det med socker. Rör i ägg. Tillsätt citronskal och hackad mynta.
3.     Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Rör försiktigt ner i smeten. Rör sist i de rivna äpplena. Häll smeten i en smörad springform eller sockerkaksform. Baka i ugn 35 minuter. Låt svalna något.
4.     Smält smöret till frostingen. Blanda med florsocker och äppeldricka.
5.     Häll frostingen över kakan, dekorera eventuellt med några myntablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar