Äppelkaka
med mynta
16 bitar
En riktigt saftig kaka som håller sig lika god i flera
dagar.
150 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal av
1 kruka mynta, hackad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen, rivna
Frosting
75 gr smör
5 dl florsocker
3 msk koncentrerad äppeldricka
1. Sätt ugnen på 175 gr.
2. Smält smöret. Vispa det med socker. Rör i ägg.
Tillsätt citronskal och hackad mynta.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Rör
försiktigt ner i smeten. Rör sist i de rivna äpplena. Häll smeten i en smörad
springform eller sockerkaksform. Baka i ugn 35 minuter. Låt svalna något.
4. Smält smöret till frostingen. Blanda med florsocker
och äppeldricka.
5. Häll frostingen över kakan, dekorera eventuellt med
några myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar