Just nu äter vi sjukt mycket blomkål.
Puré, mos, gratinerad, rå i sallad...
Puré, mos, gratinerad, rå i sallad...
Fransk blomkålslåda
4 portioner
En smakrik rätt som blir fin till en
matig sallad.
1 kg blomkålsbuketter
20 svarta oliver
2 msk kapris
0,5 dl ströbröd
50 gr parmesan, riven
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1.
Sätt ugnen på 200 gr.
2.
Koka blomkålen i fem minuter, den ska
inte bli genommjuk. Lägg buketterna i en ugnsfast form.
3.
Hacka oliverna och lägg dem i formen.
Häll över kapris.
4.
Blanda Ströbröd, parmesan, vitlök och
olja. Smula över blomkålen.
5.
Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar