Tyvärr känns det fel att äta kalla sallader denna sommar, i alla fall varje dag. När det är 13 grader passar en het indisk rätt bättre.
Het blomkålscurry
4 portioner
En ljuvlig och smakrik rätt som
serveras med ris, chutney och en yoghurtsås.
2 morötter
4 potatisar
600-700 gr blomkålsbuketter
3-4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk olja
1 msk curry (efter smak)
1 dl matlagningsyoghurt
salt
1.
Skala morötter och potatis och skär i
mindre bitar. Dela blomkålen till små buketter. Koka ca fem minuter.
Grönsakerna behöver inte bli genommjuka.
2.
Skala ingefäran och riv. Skala lök och
hacka fint. Hetta upp oljan. Fräs ingefära och lök i oljan, strö över curryn
och låt fräs med ett par minuter. Rör i yoghurten. Smaka av med salt.
3.
Blanda ner grönsakerna och låt dem
puttra med till de är lagom mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar