Vare sig du har ett stort kryddland eller bara ett par
krukor i fönstret är det roligt att ta tillvara på kryddorna. Torka eller frys
dem. Våga prova kryddorna på nya sätt: använd mynta i kakor, basilika till desserten
och timjan i snapsen.
FAKTA ÖRTKRYDDOR
Kryddorna
har allra mest smak just innan de ska blomma, så det är då man ska klippa av
dem.
Två
teskedar färska örter som är hackade är ungefär lika mycket som en tesked
torkade örter.
Använd
stjälkarna! Kör dem i mixern och blanda ut dem i olja så får du en fin
kryddolja.
Dessa passar bäst att frysa in:
Basilika,
gräslök, dill, persilja.
Hacka
kryddorna. Frys in i små påsar eller i iskubsformar. Använd kryddkuberna direkt
i maten utan att tina dem.
Dessa passar bäst att torka:
Salvia,
oregano, mynta, timjan, rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar