måndag 13 februari 2012

Texmex är det nya svarta

Texmex.
Det låter ju lite halvtrist, eller hur?
Men åh, det kan vara godare än du ngnsin kan tänka dig.
Och det bästa är att du knappt kan misslyckas.
Bönor, soja/quornfärs, majs, het salsa, paprikor, tomater, riven ost.
Lite starka såser, chilifrukter, lime och vitlök.
Vips så är du hemma.


Fyll paprikor med en blandning av kokt rött ris, ost, stark salsa och svarta bönor. In i ugnen en halvtimme på 200 grader.
Eller gör en sallad med avokado, papaya, gröna blad, starkt kryddade och stekta quornfiléer. Toppa med nachochips som du sticker in lite snyggt här och där i salladen. Servera med gräddfil spetsad med rejält med koriander.
Eller bygg upp en tortillatårta att imponera med. Värm på mjuka tortillabröd, fyra-fem stycken, i ugnen så att de blir lite knapriga. Stek skivad portabello, paprika, squash och lök. Rör ihop med salsa. Kör vartannat lager i tårtan med detta. Kör övriga lager med en blandning av riven mozzarella och hackade tomater. In i ugnen sådär 10 minuter eller till osten smält.
Stryk på lite gräddfil, lägg på fina små tomater ovanpå, helst i olika färger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar