tisdag 28 februari 2012

Sallad med het topping


Sallad med het topping
4 portioner
Sallad är underbart gott, men ibland kan man sakna en bitigare konsistens i salladen. Då är en nöttopping perfekt. En kryddig sådan sätter piff på rätten utan att man behöver dränka den i dressing.

2 dl röda linser
100 gr rucola
100 gr fetaost
2 grapefrukt
0,5 dl vinägrett
Nöttopping
1 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
1 dl mandel
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
1 msk olja

1. Börja med nöttoppingen. Hacka nötterna grovt. Rosta dem i panna med kryddorna och ev lite olja.
2. Koka linserna enligt anvisningar på paketet. Var noga med att inte låta dem koka för länge, då blir de till en gröt.
3. Skölj salladen. Smula fetaosten. Filea grapefrukten.
4. Blanda linser, sallad, ost och grapefrukt. Häll över dressing. Strö över den heta nöttoppingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar