torsdag 7 juni 2012

Fantastisk fänkål!

Har just gjort ett jobb med fänkål och gud vad gott det är!
Tror de flesta av oss använder fänkål som en smaksättare, sällan vi äter fä'nkål som huvudnumret.
Testa gratinerad fänkål.
Dela i mindre bitar. Koka fänkålen några minuter.
Fräs lök och vitlök med saffran och ngn dl havregrädde.
Lägg avrunnen fänkål i ugnsfast form. Lägg till nga fina små tomater. Häll över gräddblandningen.
Hyvla över lite parmesan.
Ställ i ugnen på 225 gr till osten smält och fått fin färg. Ät som det är med bulgur eller quinoa till.
Som du ser är det inte jag som är matfotografen när det ska göras jobb... Den RIKTIGA fotografen fick till så fina bilder på detta och jag flaggar för när recepten kommer ut i en tidningen nära dig, då med delikata foton till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar