onsdag 30 maj 2012

Värmande mat

Alltså, så här års vill jag egentligen mest äta sallad och grillat, men nähä, så enkelt ska inte livet vara, är det typ 11 grader så får man inte den lusten man tror man ska få.
Således får man satsa på varm och värmande mat ett tag till...


Lasagne med spenat och getost

4 portioner

En lasagne smakar nästan bättre dagen efter den är tillagad och passar därför utmärkt i matlådan.



250 gr fryst spenat

6 dl mjölk

200 gr chevre

svartpeppar

20 körsbärstomater

0,5 pkt lasagneplattor

1 gul lök, fint hackad

1 kruka basilika



1. Sätt ugnen på 200 gr.

2. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Mixa mjölk och ost till en smet. Smaka av med peppar. Halvera tomaterna.

3. Smörj en ugnsfast form. Täck botten med ett lager lasagneplattor. Skeda på mjölkblandningen. Lägg på hälften av spenaten. Lägg på lite mindre än hälften av tomaterna. Strö på hälften av löken. Strö på rikligt med basilika. Täck allt med ett lager lasagneplattor och häll på mjölkblandning, resten av spenaten, tomaterna (men spara några), resten av löken och basilika. Lägg på ett lager lasagneplattor till och häll över resten av mjölkblandningen. Garnera med resten av tomaterna.

4. Baka i ugn i ca 25 minuter eller till lasagnen fått fin färg och vätskan sugits upp av plattorna.

5. Strö över några basilikablad vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar