Jag har sagt det förr, men här kommer det igen: Jag älskar pesto!
Eller rättare sagt det som jag själv kallar pesto, en mix av örter, olja, ost och gärna vitlök. Fast iblad också ärtor, bönor eller ngt annat... Ett vitt begrepp i min värld alltså.
Eller rättare sagt det som jag själv kallar pesto, en mix av örter, olja, ost och gärna vitlök. Fast iblad också ärtor, bönor eller ngt annat... Ett vitt begrepp i min värld alltså.
Edamamepesto
Årets
böna, edamamen, måste naturligtvis också ha en pesto.
100 gr skalade edamamebönor
0,5 kruka koriander
2 msk pressad citron
50 gr pecannötter
2 vitlöksklyftor
75 gr riven ost av Cheddartyp
0,5 dl olja
salt
peppar
1.
Tina edamamebönorna enligt anvisningarna på paketet.
2.
Mixa bönor, koriander, citron, vitlök, nötter och ost.
3.
Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Dillpesto
Svenska
smaker som passar fint på en bit knäckebröd!
1 kruka dill
50 gr mandel
75 gr riven Västerbotten
0,5 dl olja
svartpeppar
1.
Mixa dill, mandel och ost.
3.
Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med peppar.
Ärtpesto
Den
här peston blir fastare än de övriga. Väldigt god till en sallad, vacker att se
på och dessutom mättande.
250 gr frysta ärtor
100 gr hasselnötter
75 gr riven Västerbotten
0,5 dl olivolja
svartpeppar
salt
1.
Tina ärtorna efter anvisningar på paketet.
2.
Mixa ärtor, nötter och ost.
3.
Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar