tisdag 29 maj 2012

Tre sommarpeston!

Jag har sagt det förr, men här kommer det igen: Jag älskar pesto!
Eller rättare sagt det som jag själv kallar pesto, en mix av örter, olja, ost och gärna vitlök. Fast iblad också ärtor, bönor eller ngt annat... Ett vitt begrepp i min värld alltså.


Edamamepesto

Årets böna, edamamen, måste naturligtvis också ha en pesto.

100 gr skalade edamamebönor

0,5 kruka koriander

2 msk pressad citron

50 gr pecannötter

2 vitlöksklyftor

75 gr riven ost av Cheddartyp

0,5 dl olja

salt

peppar



1. Tina edamamebönorna enligt anvisningarna på paketet.

2. Mixa bönor, koriander, citron, vitlök, nötter och ost.

3. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.





Dillpesto

Svenska smaker som passar fint på en bit knäckebröd!

1 kruka dill

50 gr mandel

75 gr riven Västerbotten

0,5 dl olja

svartpeppar



1. Mixa dill, mandel och ost.

3. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med peppar.





Ärtpesto

Den här peston blir fastare än de övriga. Väldigt god till en sallad, vacker att se på och dessutom mättande.

250 gr frysta ärtor

100 gr hasselnötter

75 gr riven Västerbotten

0,5 dl olivolja

svartpeppar

salt



1. Tina ärtorna efter anvisningar på paketet.

2. Mixa ärtor, nötter och ost.

3. Häll i oljan, lite i taget. Smaka av med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar