fredag 25 maj 2012

Raw food-sallad, nästan

Jag gav ju Anders en raw food-kurs i julklapp. Nu har han varit på den och han har blivit religiös. Typ.
Han köper konstiga burkar med hampaprotein och fröer jag inte ens visste fanns. Han surfar på raw food och glor på märkliga filmsnuttar på Youtube.
Och lagar mat också eller vad man nu ska kalla tillredningen av raw food.
En sallad han gjort som är rysligt god kallas "couscous" på raw food-språk. Det är blomkål som är mixad rå till den bara blir som små korn. Den blandas med (i Anders fall) olivolja, citron, salt och peppar. Samt finhackad gurka, mynta, bladpersilja, avokado och vego-chorizo (ja, du märker att det råa fallerade lite på slutet).

Ett otroligt gott sätt att få sig blomkål på! Värt att testa även för den som inte är det minsta intresserad av raw food!
Eller kör som på bilden, en blandning av blomkål och broccoli, en så kallas romaesco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar