Nu är det väl dags att ta frma grillen! Äntligen!
Jag gillar att grilla sådana där saker som man inte tror att man kan grilla. Citroner var ju hett i min värld förra året. Detta år blir det melon! Att grilla vattenmelon låter ju som att grilla typ glass, men det funkar faktiskt. Och blir gott! Och snyggt!
Jag gillar att grilla sådana där saker som man inte tror att man kan grilla. Citroner var ju hett i min värld förra året. Detta år blir det melon! Att grilla vattenmelon låter ju som att grilla typ glass, men det funkar faktiskt. Och blir gott! Och snyggt!
Grillad melon med oliver
4
portioner
En
fin och enkel lunch eller lätt middag. Grillad melon går lika bra att äta till
varmrätt som här eller till dessert med en klick vaniljglass.
20 gröna oliver
50 gr nötter (hasselnötter,
valnötter, solroskärnor eller annat)
1 rödlök
8 små plommontomater
1 ask bönmix
1 dl vinägrett
4 rejäla skivor vattenmelon
4 rejäla skivor galiamelon
4 rejäla skivor cantaloupemelon
olivolja
1.
Dela oliverna om de är stora. Hacka nötterna grovt. Skär löken i riktigt tunna
skivor. Halvera eller kvarta tomaterna. Blanda allt med bönmixen. Häll över
vinägrett.
2.
Grilla melonskivorna (pensla ev med olivolja innan grillning). De tar väldigt
lätt färg så grilla ganska långt ut på sidorna på gallret. Servera omedelbart
tillsammans med salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar