måndag 16 april 2012

Nässelfeber :-)

Visst måste jag ha ngn göteborsk gen som får mig att tycka att ordvitsar är något av det bästa i livet?
Okay, lite nässelfeber serveras här:


Nässelsoppa och vårlökskräm

4 portioner

Servera soppan med svamptortellini om du vill göra den matigare. Har du inga nässlor kan du använda spenat istället.

8 dl buljong

3 schalottenlökar, finhackade

2 liter nässlor

1 dl grädde

salt

peppar

1,5 dl creme fraiche

3 vårlökar


1. Koka upp buljong med hackad lök. Låt nässlorna förvällas några minuter. Ta upp nässlorna, men behåll buljongen.

2. Mixa nässlorna med grädde. Vipsa ut blandningen i buljongen.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Finhacka vårlöken och rör i den i creme fraichen. Servera soppan med en klick av krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar