tisdag 24 april 2012

Auberginegratäng med linser och mozzarella


Auberginegratäng med linser och mozzarella

4 portioner

En ljuvligt mild och nästan krämig variant av Jamie Olivers auberginegratäng. Den här är pimpad med linser för att mätta ordentligt och bli till en hel varmrätt.



1,5 dl röda linser

1 burk körsbärstomater

2 auberginer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 mozzarella

50 gr parmesan, riven



1. Sätt ugnen på 200 gr.

2. Koka linserna i ca tio minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomat och låt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten.

3. Skär auberginen i tjocka skivor. Salta dem mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så att vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga tio minuter. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg.

4. Hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med auberginskivor. Skär mozzarellan och lägg på. Strö över lök. Täck med auberginskivor och gör ev ett lager till med ost och lök.

5. Baka i ugn i ca 30 minuter. Toppa med parmesan de sista minuterna för en krispig yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar