tisdag 31 januari 2012

Kokosfett! Flipp eller flopp?

Kommer du ihåg för länge sedan, kanske sådär på 80-talet, då var kokosfett förknippat med ngt ont. Det var det riktigt onda fettet.
Idag är det lustigt nog det nya goda fettet.
Hur kan det bli så?
För det första var ju fett generellt ganska ont på den tiden, i motsats till idag när fett inte alls är lika ont som kolhydrater.
För det andra är det kallpressat fett vi ska leta efter och kallpressat kokosfett finns vanligen i hälsokosten, inte i mataffären, där finns det kokosfettet man gjorde ischoklad av, det som är i allra högsta grad fulpressat.

Kokosfett är bra att steka i (du läste väl häromdagen om att det nu har visat sig att det inte alls är dåligt att steka mat, bara man steker den i rätt fett). Det kan stå framme i rumstemp. Du kan använda det som kroppsolja, till håret, till tja, allt.

Kokosfettet är bra om du kör GI, bra om du vill stärka immunförsvaret, om du vill balansera din insulinutsöndring, bland mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar