måndag 18 april 2011

Att göra egen paneer!


Har du någonsin ätit vegetariskt på en indisk krog? Då är möjligheterna stora att du ätit paneer, färskost. En av de vanligaste rätterna på indiska krogar i Sverige är palak paneer, färskost i spenat.

Att göra paneer själv är faktiskt ganska lätt, särskilt om man kan ta hjälp av en indisk dam på You tube, http://www.youtube.com/watch?v=8gkor7dW6DU.

Vi lagade helt efter detta recept.

Kokade upp en liter (gammeldags) mjölk i en tjockbottnad kastrull. Hällde i en halv dl pressad citron, lite i taget, rörde, rörde. Vätskan börjar flockas och efter en minut eller två är hela processen klar. Då häller man ut allt i en silduk man snyggt placerat i ett durkslag (eller så tar man ett IKEA örngott eftersom man inte råkar ha en silduk hemma). Pressar ut all vätska. Och så vips, ligger paneeren där och väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar