Mexikansk sallad
4
portioner
En
matig och samtidigt lätt sallad. De vita bönorna går bra att byta ut mot
kikärtor eller andra torkade bönor.
100 gr brytbönor
300 gr majskorn
350 gr stora vita bönor
100 gr färsk spenat
50 gr saltade cashewnötter
2 avokado
Dressing
0,5 dl olivolja
1 lime, saften av
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1.
Koka brytbönorna i en till två minuter. Skölj med kallt vatten. Dela dem ev i
mindre bitar.
2.
Blanda brytbönor med majskorn, bönor, spenat och nötter. Gröp ur avokadon och
skär i bitar och blanda i.
3.
Rör ihop dressingen. Blanda olja med limesaft. Finhacka vitlöken och rör i.
Smaka av med salt och peppar.
4.
Häll över dressingen just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar