onsdag 29 augusti 2012

Het vegansk sallad


 

Mexikansk sallad

4 portioner

En matig och samtidigt lätt sallad. De vita bönorna går bra att byta ut mot kikärtor eller andra torkade bönor.

 

100 gr brytbönor

300 gr majskorn

350 gr stora vita bönor

100 gr färsk spenat

50 gr saltade cashewnötter

2 avokado

Dressing

0,5 dl olivolja

1 lime, saften av

2 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

 

1. Koka brytbönorna i en till två minuter. Skölj med kallt vatten. Dela dem ev i mindre bitar.

 

2. Blanda brytbönor med majskorn, bönor, spenat och nötter. Gröp ur avokadon och skär i bitar och blanda i.

 

3. Rör ihop dressingen. Blanda olja med limesaft. Finhacka vitlöken och rör i. Smaka av med salt och peppar.

 

4. Häll över dressingen just innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar