Het gryta med majs och quorn
4
portioner
Servera
grytan med ris, quinoa eller en fräsch grönsallad. Den här rätten blir om
möjligt godare om den får stå i kylen över natten.
300 gr quornfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 knippe färsk lök
200 gr svarta bönor
300 gr majskorn
0,5 dl olja
2 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
1 knippe/kruka färsk koriander
1.
Fräs quornfiléerna till de fått fin färg. Skär i strimlor.
2.
Skär paprikorna i bitar och fräs några minuter. Hacka löken. Blanda quorn,
paprika, lök, bönor och majs.
3.
Rör ihop olja, vinäger och sambal oelek. Häll över grytan. Värm allt i
kastrull. Strö över rikligt med koriander.
TIPS
Du kan servera rätten kall och tillsätta grönsallad och tomater. Då blir den till en matig och mättande sallad istället.
Du kan servera rätten kall och tillsätta grönsallad och tomater. Då blir den till en matig och mättande sallad istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar