onsdag 29 augusti 2012

Corn&quorn


Het gryta med majs och quorn

4 portioner

Servera grytan med ris, quinoa eller en fräsch grönsallad. Den här rätten blir om möjligt godare om den får stå i kylen över natten.

 

300 gr quornfiléer

1 gul paprika

1 röd paprika

1 knippe färsk lök

200 gr svarta bönor

300 gr majskorn

0,5 dl olja

2 msk balsamvinäger

1 tsk sambal oelek

1 knippe/kruka färsk koriander

 

1. Fräs quornfiléerna till de fått fin färg. Skär i strimlor.

 

2. Skär paprikorna i bitar och fräs några minuter. Hacka löken. Blanda quorn, paprika, lök, bönor och majs.

 

3. Rör ihop olja, vinäger och sambal oelek. Häll över grytan. Värm allt i kastrull. Strö över rikligt med koriander.

 

TIPS
Du kan servera rätten kall och tillsätta grönsallad och tomater. Då blir den till en matig och mättande sallad istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar