måndag 7 november 2011

Superstjärnan spetskål

Ugnsrostad spetskål med vitlök och Västerbottenost
4 portioner
Spetskål är en något mildare släkting till vitkålen. Och ljuvligt god på just det här sättet med ost och vitlök... Servera som förrätt eller sidorätt.

2 spetskål
2 klyftor vitlök
100 gr Västerbottenost, riven
0,5 röd chilifrukt

1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Skär kålen i kvartar på längden. Pressa över vitlök. Strö över osten.
3.      Hacka chilin fint och toppa kålen med den.
4.      Laga i ugnen 15-30 minuter beroende på storlek på kålen. Kålen ska få en fin gyllene guldbrun färg när den är klar.

TIPS
Hittar du ingen spetskål kan du rosta vitkål på samma sätt istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar