fredag 11 november 2011

Smarrigt recept från Gröna Kassen!

Potatisgratäng i panna och varm bönsallad med äpple och spenat

30 minuter

Ingredienser:
Huvudrätt
10 st (1kg)   Potatisar
2,5 dl            Havregrädde
Bönsallad
1 pkt             Blandade bönor
½  st             Rödlök
1st                Äpple
70 g              Babyspenat
Hemma      
½ msk          Vitvinsvinäger
1 skvätt        Rapsolja
½ msk          Citronjuice
½ tsk            Cayennepeppar
                      Salt
                      Svartpeppar
                     Olja

Så här gör du:
1. Skölj potatisarna, skär i tunna skivor (ju tunnare desto bättre).
2. Lägg skivorna i ett durkslag och skölj ordentligt för att de inte ska klibba ihop när de steks.
3. Stek dem i olja på medelvärme tills de mjuknat och fått lite färg. Kan vara bra att dela upp i två stekpannor.
4. Sallad: Skala och skär ½ rödlök i skivor. Fräs med olja i en gryta på svag värme. Tärna 1 äpple och blanda ner. Skölj 1 pkt blandade bönor och lägg i tillsammans med 1 pkt babyspenat, ½ msk vitvinsvinäger, ½ msk citronjuice, ½ msk Salt, ½ tsk cayennepeppar. Bönorna och babyspenaten ska inte stekas, bara värmas så att fastheten behålls. Servera i en skål.
5. Häll grädden över potatisen och smaksätt med 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Blanda runt och låt grädden koka in lite grann. Späd med lite vatten om det behövs.
6. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar