måndag 7 november 2011

Snygg-kål!

Savoyrulle med svamp och risoni
4 portioner
En fin liten förrätt. De vackra strutarna går förstås att fylla med i stort sett vad som helst!

8 savoyblad
1 dl risoni (risformad pasta)
ev 2 dl buljong
1 gul lök
150 gr blandad svamp
1 msk smör
1 dl Keso
salt
torkade örtkryddor (t ex oregano, basilika)

1.      Koka savoybladen i ett par minuter. Lägg dem på hushållspapper för att torka.
2.      Koka risonin enligt anvisningarna på paketet (gärna i buljong).
3.      Hacka löken. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Stek i smör. Strö över salt och kryddor.
4.      Blanda svampröran med risoni och Keso. Forma strutar av kålbladen, fyll på med svampblandningen. Servera strutarna i glas eller skålar.

TIPS
Det går förstås utmärkt att göra dolmar av savoykål och den fyllning som beskrivs här. Rulla in fyllningen i blad, laga i ugn 20-30 minuter på 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar