måndag 7 november 2011

Grönkålspesto med soltorkade tomater och gnocchi

Grönkålspesto med soltorkade tomater och gnocchi
4 portioner
Köp färdiga gnocchi eller gör dem själv. Det kommer att bli gott hur du än gör!

150 gr färsk grönkål (fryst i nödfall)
0,5 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost, gärna cheddar
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
10 soltorkade tomater, i strimlor
700 gr färsk gnocchi

1.      Koka grönkålen någon minut och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
2.      Mixa grönkål, pinjenötter, vitlök och ost. Peston ska inte bli helt slät. Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt. Smaka av med salt och peppar.
3.      Koka gnocchin ett par minuter. Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater.

TIPS
Är du galen i grönkål så missa inte Facebookgruppen: ”Vi som älskar grönkål”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar