torsdag 28 juli 2011

Sommarens mesta: finpizza

Vet inte om det bara är här på Österlen eller om det är ngt som dragit fram genom hela Sverige, men pizza är hett. Finpizza. Sådan med rucola och färska örter på toppen, bakad med kärlek i stenugn.
(Hur bakar man med kärlek? Har jag alltid undrat, får kanske ringa Pågens och fråga, de går ut stort med att de gör just det.)

När vi skulle köpa en ugn till landet visade det sig att vårt favoritmärke blev galet mycket billigare om vi köpte det från Italien. Även inkluderat leverans.

Och inkluderat en pizzasten i botten på ugnen! Inte förrän nu i sommar här vi testat den och jag måste säga att det blir oändligt mycket godare pizza än på vanligt vis, bara i form rakt in i ugnen.
Den som inte har en sådan här italiensk variant kan köpa en baksten och lägga in i ugnen, det är poppis nu i dessa tider av brödhets.

Bra degrecept:
1 paket jäst
6 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
örtsalt
12 dl vetemjöl

Blanda allt och låt jäsa en timme ungefär.
Smeta ut fin tomatsås, riven ost, vegobacon, pinjenötter, marinerade champinjoner och marinerad squash.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar