söndag 31 juli 2011

Snart majsdags!

Här i Skåne vajar majsplantorna över metern. varje gång vi åker förbi majsfälten (typ en gång om dagen), har majsen vuxit. Jag tror faktiskt att det skulle vara möjligt att SE hur majsen växer om man satt och tittade ett tag.

Testa majsmuffins!

4 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
salt
3 ägg
0,5 dl olja
2 dl fil eller yoghurt
100 gr fetaost
1 purjolök, i bitar
2 dl majskorn

Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg, olja och yoghurt.
Häll i mjölblandningen.
Rör i fetaost, lök och majs.
Häll ner smeten i muffinformar.
In i ugnen på 225 gr till muffinsarna fått fin färg, ca 25 minuter.

1 kommentar:

  1. Mums! Gjorde precis en laddning och de var jättegoda. Nästa gång blir det dock en rejäl nypa svartpeppar i.

    SvaraRadera