Lånar ett recept från Pinto som ser väldigt gott ut. VET att det är gott, för det är duktiga Gabriella Terneborg (Terneborgs lyckliga kokbok) som står för receptet.
2½ dl sojabitar
200 g svamp
olja
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk sojasås
ev maizena
ev färsk timjan till garnering
Förväll sojabitarna enligt anvisningar på förpackningen. Dela svampen i mindre bitar. Om du använder champinjoner: Skär dem gärna i klyftor. Om du använder torkad svamp: Lägg den i blöt en stund.
Låt sojabitarna rinna av och fräs dem i olja. Fräs svampen och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 10 minuter. Vispa i lite maizena om du tycker grytan blir för tunn. Smaka av och servera med kokt potatis, gelé och grönsallad. Garnera gärna med kvistar av färsk timjan.
Tips: Använd gärna trattkantareller eller trumpetsvamp. Kanske har du egen nyplockad svamp.
Vildgryta
4 portioner2½ dl sojabitar
200 g svamp
olja
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk sojasås
ev maizena
ev färsk timjan till garnering
Förväll sojabitarna enligt anvisningar på förpackningen. Dela svampen i mindre bitar. Om du använder champinjoner: Skär dem gärna i klyftor. Om du använder torkad svamp: Lägg den i blöt en stund.
Låt sojabitarna rinna av och fräs dem i olja. Fräs svampen och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 10 minuter. Vispa i lite maizena om du tycker grytan blir för tunn. Smaka av och servera med kokt potatis, gelé och grönsallad. Garnera gärna med kvistar av färsk timjan.
Tips: Använd gärna trattkantareller eller trumpetsvamp. Kanske har du egen nyplockad svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar