tisdag 30 augusti 2011

Ny upptäckt: hemmagjord gelé!

Gelé har aldrig varit någon stor grej i vårt hushåll. Kanske beror det på att jag förknippar gelé med söndagssteken. Det kan också bero på att jag förknippar gelé med gelatin.
Men nu har jag sett ljuset! Ljuset heter gelésocker!
Finns i en matbutik nära dig och gör så att du kan laga till din egen gelé på ett par minuter. Helt otroligt. Och ja, gelésocker är vegetabiliskt.

Blanda en dl rödvin med en dl gelésocker i en kastrull Koka upp och låt koka sådär 30-60 sekunder. Häll upp det på en burk och låt svalna. Klart.

Vill du inte ha just rödvinsgelé kan du ta de bär du vill anända, koka i yttepytte lite vatten, hälla av geggan i en syltsil och sedan ta vätskan och blanda med lika mycket gelésocker. Och koka 30-60 sekunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar