måndag 12 december 2011

Snabba grytan

Var på Svarta Lådan i Skrapan på Söder förra veckan.
Fick då en halloumigryta, vilket jag till att börja med tyckte lät enormt märkligt. Halloumi ska man ju grilla och äta omedelbart, inte läghga i gryta. Men häpp så gott det var!
Jag har gjort en egen variant på grytan, som verkligen är värd att köra en stressig måndagskväll. Den går nämligen på nolltid.


250 gr halloumi
0,5 squash
100 gr champinjoner
1 gul lök
1 burk cocktailtomater
2-3 msk kapris
1 tsk buljong
1 tsk oregano
1 tsk sambal oelek
1 nypa socker
salt
peppar

1. Skär osten i stora kuver. Stek gyllene och lägg åt sidan.
2. Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svamepn och hacka löken. Fräs allt i en stor gryta. Häll i tomaterna när allt är genomstekt.
3. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra en kvart. Rör i osten sista minuten. Servera med råris och sallad.

Vill du ha rätten vegansk kan du byta ut osten mot marinerad tofu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar